OPEN: inzage in uw eigen medisch dossier bij de huisarts – Huisartsenpraktijk Oude Ophuis en de Vries – Montfoort

OPEN: inzage in uw eigen medisch dossier bij de huisarts

OPEN-eerstelijn (@OPEN_eerstelijn) | Twitter

Geachte heer/mevrouw.

Sinds 31 augustus 2020  kan iedereen van 16 jaar en ouder haar/zijn medisch dossier zelf online bekijken.
In uw medisch dossier staat bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van een onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen

Op uw eigen computer kunt u thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid online bekijken? Dat kunt u doen als u ingelogd bent in de patiëntenomgeving https://oudeophuisdevries.uwzorgonline.nl/inloggen-en-registratie/app/

Hier kunt u een account aanmaken. Na het invullen van uw gegevens drukt u op verzenden. Zodra uw account is geactiveerd krijgt u een bericht en kunt u inloggen. In deze patientenomgeving kunt u dan uw medisch dossier inzien, maar ook een herhaalrecept aanvragen of een e-consult versturen.

Lukt het niet online dan  is het ook mogelijk om de assistente te bellen. Als u aangeeft dat u gebruik wenst te maken van het portaal dan kan zij de aanvraag in gang zetten nadat ze uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer heeft gevraagd. Daarna  ontvangt u een e-mail met een link. Met deze link ontvangt u een code via een sms en deze voert u in op de geopende pagina. U maakt een zelfgekozen wachtwoord aan en u kunt inloggen in het portaal.

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts, de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Andere mensen kunnen uw gegevens niet zien. U ziet uw medische gegevens alleen nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen.

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw inloggegevens.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere instantie om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan een ander? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inloggegevens nooit aan anderen.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het recht op inzage in uw dossier kunt u kijken op de website www.open-eerstelijn.nl/patient

 

Met vriendelijke groet,

 

Huisartsenpraktijken Montfoort

 

 

https://open-eerstelijn.nl/wp-content/uploads/2020/03/open-animatie-ondertiteling.mp4

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=Tdbp72DKkkQ&feature=youtu.be om te zien hoe het werkt.