Nieuwsbericht van uw huisarts, 23 september 2021 – Huisartsenpraktijk Oude Ophuis en de Vries – Montfoort
Header afbeelding

Nieuwsbericht van uw huisarts, 23 september 2021

Betreft: nieuwsbrief Huisartsenpraktijken Montfoort, editie 2021/3

 

Geachte heer, mevrouw,

Met deze nieuwsbrief willen wij u over een aantal zaken informeren.

Tijdens de laatste persconferentie heeft de overheid een aantal maatregelen weer aangepast waardoor we uitzicht hebben op een vrijere samenleving. Dit heeft ons tot de volgende wijzigingen doen besluiten welke vanaf maandag 27 september ingaan:

Toegang praktijk
De deur van de praktijk was gesloten en alleen toegankelijk voor patiënten met een afspraak. De deur zal weer geopend worden. Wij willen u wel vragen om alleen met een afspraak binnen te komen en u aan te melden bij de balie. Net zoals dit gebruikelijk is bij de poli in het ziekenhuis.    Komt u iets afhalen dan mag u zich ook melden aan de balie. De zwarte ton voor uw herhaalmedicatie blijft voor de praktijkdeur staan, maar wij willen u ook wijzen op de digitale mogelijkheden daarvan in de laatste alinea van deze brief.

Heeft u een vraag of wilt u advies: dan graag telefonisch contact op nemen met de assistente.


Wachtkamer
In de wachtkamer zijn nog steeds een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Heeft u zich aangemeld bij de balie en ziet u dat de wachtkamer vol is: dan mag u plaatsnemen in de hal. De arts of assistente komt u daar dan ophalen. In verband met de hygiëne schudden wij geen handen meer.

Mondkapje
In de huisartsenpraktijk hadden wij het dragen van een mondkapje nog als advies, maar dit willen wij per 27 september stoppen. Het is niet meer nodig om een mondkapje te dragen in de huisartsenpraktijk zolang de zorgverlener geen lichamelijk onderzoek bij u verricht. Bij lichamelijk onderzoek zal de medewerker een mondkapje dragen.

Klachten passend bij Covid
Heeft u klachten die bij het Covid-virus passen? Geef dit duidelijk aan bij de assistente. Zo mogelijk laat u zich eerst op het COVID-virus testen bij de GGD. Bij luchtwegklachten en/of koorts houden wij nog steeds rekening bij het inplannen van de afspraak en de bezetting van de wachtkamer.

Bloedafname Saltro
Heeft u een afspraak voor bloedprikken bij het Saltro? Dan mag u per maandag 4 oktober weer plaatsnemen in de wachtkamer van de huisarts. De achteringang komt dan te vervallen. Het blijft wel nodig om een afspraak in te plannen via de website van het Saltro.

 

Vragen over Covidklachten, vaccinaties en QR-codes
Heeft u vragen over Covidklachten, vaccinaties en CoronaCheck-app, kijk dan voor meer informatie op de volgende websites:

Corona | Thuisarts.nl

www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie

www.ggdru.nl/corona

CoronaCheck

U kunt ook bellen met het landelijk informatienummer 0800-1351.                                                      Voor een vraag die echt alleen uw huisarts kan beantwoorden kunt u een e-consult sturen via het patiëntenportaal of via vaccinaties@huisartsenmontfoort.nl

Patiënten die via de huisarts een AstraZeneca-vaccinatie hebben ontvangen en problemen hebben met hun QR-code, zoals patiënten die Covid hebben doorgemaakt en hierdoor maar één AstraZeneca vaccinatie hebben ontvangen, kunnen een e-mail sturen naar vaccinaties@huisartsenmontfoort.nl

E-consult, herhaalrecepten of dossierinzage
Wist u dat wij, naast de beveiligde patiënten-omgeving op onze website, ook de app Uw Zorg online hebben? Hiermee kunt u uw zorg regelen wanneer het u uitkomt en heeft u altijd toegang tot uw medische gegevens. Tevens kunt u eenvoudig herhaalrecepten aanvragen en een vraag stellen aan uw huisarts door een e-consult te sturen. Dit is veilig, betrouwbaar en snel.

Download de Uw Zorg online app via Uw Zorg online of ga naar de website van uw huisarts voor de patiëntenomgeving:

Huisartsenpraktijk Oude Ophuis en de Vries – Montfoort (oudeophuisdevries.nl)

Huisartsenpraktijk Hanje – Montfoort (uwartsonline.nl)

Huisartsenpraktijk Dool – Montfoort (uwartsonline.nl)

 

Wij hopen u via deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd.

Met een vriendelijke groet,

 

André de Vries, Marjon Oude Ophuis, Jouke Hanje en Marlies Dool

Huisartsenpraktijken Montfoort