Update huisartsenzorg in Montfoort najaar 2020 – Huisartsenpraktijk Oude Ophuis en de Vries – Montfoort
Header afbeelding

Update huisartsenzorg in Montfoort najaar 2020

Betreft update huisartsenzorg in Montfoort najaar 2020

Montfoort, september 2020

Geachte heer/ mevrouw.

Met deze brief willen we u op de hoogte brengen van de nog steeds geldende maatregelen in de huisartsenpraktijken Montfoort i.v.m. de Corona-pandemie.

Vanwege het weer oplopende aantal besmettingsgevallen met COVID-19 doen ook wij er nog steeds alles aan om de kans  op verspreiding zo klein mogelijk te maken.

De huisartsenpraktijk is telefonisch bereikbaar voor al uw medische vragen. Heeft u hulp nodig, aarzel dan niet om te bellen. Als het druk is aan de telefoon (vooral op maandagen) probeer het dan later nog eens. De assistentes doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen.

We maken hierin een onderscheid tussen Coronaklachten en andere klachten.

  • Heeft u milde klachten passend bij Corona: blijf thuis en maak een afspraak met de GGD voor een Coronatest op telefoonnummer 0800- 1202 en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Of maak de afspraak online op coronatest.nl en log in met uw DigiD.
  • Bent u erg ziek en/of voelt u zich kortademig? Dan neemt u wel contact op met de huisartsenpraktijk. Vindt de huisarts of doktersassistente het nodig u te zien? Dan komt u naar het aparte griepspreekuur in ons pand, of legt de huisarts een visite af bij u thuis.

Voor meer informatie over het Coronavirus: www.thuisarts.nl/corona

In de praktijk hanteren we de 1,5 meter regel. Daarom kunnen er maar een beperkt aantal mensen tegelijk in de huisartsenpraktijk en kunt u alleen binnenkomen als u een afspraak heeft. Kom op tijd en kom niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak binnen. Kom alleen, tenzij begeleiding nodig is.

Desinfecteer uw handen bij binnenkomst in ons pand.

Herhaalmedicatie kunt u aanvragen óf online (via het patiëntenportaal van uw huisarts, zie www.medischcentrumhofplein.nl óf telefonisch, óf door lege doosjes voorzien van uw naam in de ton vóór de praktijkingang te doen. Kom niet binnen voor `een vraagje`.  Voor vragen belt u naar de assistente, of stuurt u een e-consult naar uw huisarts via het bovengenoemde patiëntenportaal.

Bloedprikken door het Saltro gebeurt weer in ons pand, te bereiken via de personeelsingang. Ook bloedprikken gebeurt alleen op afspraak. Deze is te maken via de website www.saltro.nl/afspraak-maken. Alleen wanneer u geen toegang heeft tot het internet kunt u bellen met 030-236 11 86.

Nieuws: Vanaf deze week is het mogelijk uw eigen dossier bij de huisarts in te zien. Zie voor informatie hierover: www.open-eerstelijn.nl/ik-ben/patient/  Om uw eigen dossier te kunnen inzien is het nodig dat u aangemeld bent bij het patiëntenportaal via de website van uw huisarts (www.medischcentrumhofplein.nl).

Tenslotte: op zaterdag 31 oktober 2020 gaan we iedereen die een indicatie heeft vaccineren tegen de griep. U ontvangt hiervoor binnenkort de uitnodiging.  Hebt u de afgelopen jaren de griepprik geweigerd en wilt u dit jaar wel in aanmerking komen voor de griepprik dan kunt u dit aangeven bij uw huisarts. U komt dan op de reservelijst in de hoop dat we enkele vaccins overhouden.

 

Vriendelijke groet, namens het hele team,

 

André de Vries, Marjon Oude Ophuis, Marlies Dool en Jouke Hanje, huisartsen te Montfoort