Coronavaccinaties – Huisartsenpraktijk Oude Ophuis en de Vries – Montfoort
Header afbeelding

Coronavaccinaties

Update Coronavaccinaties 16 juli 2021:

In Huisartsenpraktijken Montfoort heeft afgelopen weekend het merendeel van de patiënten tussen 60-64 jaar de 2e en laatste Astra Zeneca vaccinatie gekregen. In de praktijk van Oude Ophuis en De Vries heeft 87% van deze groep 1 vaccinatie gehad, 78% heeft ook de 2e vaccinatie ondertussen gehaald.

Heteroloog vaccineren

Het RIVM heeft huisartsenpraktijken vandaag een bericht gestuurd over de keuzemogelijkheid die vanaf 16 juli ingaat voor patiënten die een eerste vaccinatie met AstraZeneca hebben gekregen. Zij kunnen voor de tweede prik kiezen uit AstraZeneca bij de huisarts zoals gepland, of Pfizer bij de GGD.

Vanaf vrijdag 16 juli is het mogelijk voor patiënten die een Pfizer-prik willen, om hiervoor een afspraak te plannen bij de GGD . Het RIVM meldt dat – om de druk op het GGD-callcenter te beperken – er een verdeling per dag is gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 16 juli – mensen uit 1956 of eerder
  • Zaterdag 17 juli – mensen uit 1957
  • Maandag 19 juli – mensen uit 1958
  • Dinsdag 20 juli – mensen uit 1959
  • Woensdag 21 juli – mensen uit 1960
  • Donderdag 22 juli– iedereen die ouder is dan 18 jaar

Afhankelijk van de drukte wordt dit schema misschien nog versimpeld, meldt de overheid.

Een afspraak is te maken via de volgende link: https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/een-online-afspraak-maken

Of telefonisch via het afsprakennummer 0800 – 7070

 

Heeft u vragen aan uw huisarts over de Coronavaccinaties stuur dan een mail naar vaccinaties@huisartsenmontfoort.nl

Neem anders contact op met de GGD: http://www.ggdru.nl/corona  of bel het landelijke informatienummer van de GGD 0800-1351.

Speciaal voor risicogroepen heeft kenniscentrum Vilans een informatiepunt ingericht om te helpen met vragen waar men mee kan zitten: Leven in coronatijd als je risico loopt. https://www.vilans.nl/leven-in-coronatijd-als-je-risico-loopt